معرفی رشته فلسفه :
رشته فلسفه یك رشته آموزشی است كه كلیه پرسشهای بنیادی انسان را نسبت به مسائل وجود، هستی، جهان پیرامون انسان و حقیقت انسان بررسی میكند
دانشجويان فلسفه در مقاطع بالاتر ميتوانند گرايشهاي مختلفي مانند (غرب، اسلامي، منطق، اخلاق، هنر و ...) را انتخاب کرده و به ادامهي تحصيل در مقطع کارشناسي ارشد و يا دکترا بپردازنند که اين گرايشها با توجه به علايق شخصي و پرسشهايي که ذهن فرد را مشغول کرده، متفاوت ميشود. بهعنوان مثال، اگر پرسشهاي ذهني فردي مربوط به ارزشهاي اخلاقي و مبادي ارزشهاي اخلاقي ميشود، او به سمت گرايش «فلسفهي اخلاق» متمايل ميشود و وقتي پرسشهاي فرد مربوط به ارزشهاي ديني و معنوي باشد، فرد به سراغ «فلسفهي دين» ميرود، يا وقتي علايق فردي به سمت درک هنر و چرايي آن باشد، به سمت «فلسفهي هنر» ميرود و ...
وضعیت شغلی رشته فلسفه
- 1.تبلیغ معارف اسلامی در سطح عمومی.(مخصوص رشته الهیات و فلسفه)
- 2.تدریس در مراکز آموزشی و فرهنگی.
- 3.گسترش و نشر فرهنگ و معارف اسلامی در کشورهای مختلف جهان به عنوان مثال در قالب رایزنیهای فرهنگی و وزارتخانههای ارشاد و خارجه. (مخصوص رشته الهیات و فلسفه)
- 4.انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه مسائل فرهنگ و معارف اسلام. (مخصوص رشته الهیات و فلسفه اسلامی)
نکته: در چنین مراكزی بیشتر فارغالتحصیلان فوقلیسانس و دكترای فلسفه فعالیت دارند و یك لیسانس فلسفه در صورتیكه فعال و علاقمند باشد، میتواند به عنوان دستیار پژوهشگر در بعضی از این مراكز مشغول به كار گردد.
- 5.کار در دفاتر روزنامه ها و مجلات فرهنگی به عنوان نویسنده، سردبیر(روزنامه، مجله، صدا و سیما)
تواناییهای مورد نیاز و قابل توصیه برای رشته فلسفه
1. توانایی علمی:
- 1.ریاضیات قوی، زیرا ریاضیات پلی مناسب برای رفتن به سوی فلسفه میباشد.
هركس ریاضیات یا هندسه نمیداند، وارد نشود! این جمله بر سر در آكادمیكه افلاطون در زمان خویش تاسیس كرده و در آن فلسفه تعلیم میداد، نقش بسته بود. چرا كه ریاضیات نیز مانند فلسفه با مسائل ذهنی، انتزاعی و غیرتجربی سروكار دارد و برای موفقیت در ریاضیات بخصوص ریاضیات جدید نیز باید ذهن خود را از مسائل تجربی دور كرده و در حوزه استدلال تعمق و تفكر كرد.
- 2.آشنایی كامل به زبان انگليسي و آلمانی براي دانشجويان فلسفه غرب
- 3.آشنايي به زبان عربي براي دانشجويان فلسفه اسلامي
2. توانایی جسمی: صاحبنظر باشد یعنی هم قدرت ذهنی و هم خلاقیت داشته باشد.
3. علاقمندیها: نوعی علاقه ذاتی به فلسفه برای بدست آوردن پاسخ سوالاتی نظیر روابط علت و معلول در جهان هستی، ضروری میباشد .
معرفی رشته های و گرایش های فلسفه در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی و واحدهای درسی آن ها
- 1.کارشناسی
الهیات؛ فلسفه و حکمت اسلامی (7 ترم)
- 2.کارشناسی ارشد
الف : الهیات؛ فلسفه و کلام اسلامی(4 ترم)
ب : فلسفه غرب(4ترم)
- 3.دکتری
حکمت متعالیه (8ترم)